De vlag van Malawi

zonsondergang in Afrika. De beste reistijd voor Malawi

Table of Contents

Hoe ziet de vlag van Malawi eruit?

De vlag van Malawi heeft drie horizontale banden met drie verschillende kleuren. De bovenste band is zwart, de middelste band is rood en de onderste band is groen. Alle drie de banden zijn even groot. Op de bovenste band vind je een opkomende rode zon met 31 lichtstralen. De kleuren van de Malawiaanse vlag komen vaker voor op Afrikaanse vlaggen en zijn bijvoorbeeld precies dezelfde kleuren als die van de Keniaanse vlag. 

de vlag van Malawi. Betalen in Malawi

De betekenis van de vlag van Malawi

Uiteraard heeft deze kleursamenstelling een betekenis. Net als bij elke vlag staat elke kleur voor iets anders. Het zwart in de Malawiaanse vlag staat voor de zwarte bevolking van het land. Het rood staat voor het vele bloed dat is vergoten in de strijd om een onafhankelijk Malawi. Het groen staat voor de prachtige natuur die in het land te vinden is. Natuurlijk heeft ook de opgaande zon en haar zonnestralen een betekenis. De opkomende zon staat voor betere tijden en de 31 lichtstralen voor alle onafhankelijke Afrikaanse naties (Malawi was toentertijd het 31ste Afrikaanse land dat onafhankelijk werd).

De geschiedenis van de vlag van Malawi

De huidige vlag van Malawi is de vlag van het land sinds 6 juli 1964. Deze vlag werd direct de vlag van Malawi op de dag dat het land onafhankelijk werd van de Britten. De vlag heeft veel weg van de Pan-Afrikaanse vlag, ontworpen door Marcus Garvey. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom meerdere vlaggen in Afrika precies dezelfde kleuren hebben. 

De huidige Malawiaanse vlag is niet altijd de vlag van het land geweest. In een korte periode tussen 2010 en 2012 had het land tijdelijk een andere vlag. Deze vlag had dezelfde kleuren als de huidige vlag, maar de rode en zwart band waren omgedraaid zodat deze meer leek op de Pan-Afrikaanse vlag. Daarnaast stond er een volledig zon in het midden. Er was echter veel kritiek op de vlag, waardoor deze vlag niet lang de nationale vlag van Malawi geweest is.  

De vlag van malawi tussen 2010 en 2012

Wij maken gebruik van affiliate links, als jij iets via een link op deze website koopt of boekt, krijgen wij een klein percentage. Dit doet niks met de prijs van het product of de reis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *